sider, cider

Sidersmaking i Mor Utne stova

Sidersmaking i «Mor Utne» stova

Me samlast i «siderkjellaren» til prøvesmaking av sider frå Hardanger. Her får du smake alt frå det tørre og sprudlande til det fruktige og søte.  Finn din favoritt, og la deg imponere av det store utvalget av god sider.

Eple- og siderproduksjon har ei spennande historie. Lær meir på sidersmakinga. Varighet ca 30 minutt.

Kvar kveld kl 18:00
Booking innan kl 17:00

Pris 199,- per person.

Sider frå Hardanger: Beskytta geografisk nemning

Sider frå Hardanger

«Sider frå Hardanger» er det fyrste alkoholholdige norske produkt som har fått lovbeskytta merkevare.

Sideren kan ha alkoholinnhald på mellom 3 og 12 prosent, og må vera produsert av medlemmer i Hardanger Siderprodusentlag i kommunane: Eidfjord, Granvin, Jondal, Kvam, Odda, Ulvik og Ullensvang.

Råstoffet er eple som er gjæra enten på villgjær fra epleskallet eller tilsatt gjærkultur.

Last ned brosjyra Sider og eplemost i Hardanger